MASOVNE TRKE NA ROLERIMA I TROTINETIMA CRVENA ZONA – SLAVIJA – TRKE NA ROLERIMA ZELENA ZONA – ANDRIĆEV VENAC – TRKE NA BICIKLIĆIMA SA 2 POMOĆNA TOČKA PLAVA ZONA – ANDRIĆEV VENAC 2 TRKE NA DEČJIM BICIKLIĆIMA PINK ZONA – TERAZIJE – TRKE NA TROTINETIMA
ŽUTA ZONA – CVETNI TRG – TRKE NA BALANS BICIKLIMA

ŽUTA ZONA – CVETNI TRG
TRKE NA BALANS BICIKLIMA

U drugoj takmičarskoj zoni, u ul. Kralja Milana, od ul. Svetozara Markovića do Resavske ul. (pogledaj mapu), organizuju se TRKE NA BALANS BICIKLIMA na 100m, u kojima učestvuju prijavljena deca u svojim vrtićima, sa teritorije celog Grada Beograda i to 250 dečaka i 250 devojčica. Deca dolaze i ceo dan su u pratnji svojih roditelja. Ove trkice počinju u 11h !!!

VAŽNA NAPOMENA: Za ove trke mogu da se prijave i deca koja ne idu u vrtić kao i deca iz vrtića koji iz nekog razloga ne učestvuje na Rolerijadi PLUS. Ova deca se prijavljuju ovde na sajtu na stranici PRIJAVA. Prijavite se što pre jer je broj dece koja mogu da učestvuju u trkama u jednoj zoni ograničen!

Iako ovde govorimo o trkama, i svi ćemo navijati i za svoju i drugu decu, ipak smo imajući u vidu uzrast ove dece, odlučili da je najbolje da svi učesnici trka budu POBEDNICI upravo svojim učešćem i druženjem toga dana, i zato će prilikom prolaska kroz cilj svi dobiti istu diplomu .

SISTEM TAKMIČENJA:
Sva prijavljena deca dobijaju svoj takmičarski broj, koji treba nalepiti na majicu na prednjoj strani. Bez takmičarskog broja dete ne može da učestvuje u trkama! Zato pazite da ne izgubite broj. Takmičarski broj se preuzima u INFO ŠATORU koji se nalazi na platou Cvetnog trga, od 9:30 do 11h !!! Ove trkice počinju u 11h !!!

Start trke je ispred startne kapije (na naduvavanje).

Na 2 desne kolovozne trake se trkaju dečaci a na 2 leve kolovozne trake se trkaju devojčice. Zbog toga, svi roditelji sa dečacima koji učestvuju u trkama treba da budu na trotoaru desno od ulice, odakle će oni ulaziti na start, a svi roditelji sa devojčicama koje učestvuju u trkama, treba da budu na trotoaru levo od ulice, odakle će one ulaziti na start.
Na startu svake trke se postavljaju po 2 dečaka i 2 devojčice (ispred startne kapije na crtu na asfaltu). 2 – 3m iza njih, postavlja se nova grupa od 2 dečaka i 2 devojčice. Kada startuje prva grupa od 2 dečaka i 2 devojčice, sudijski pomoćnici, koji su pre toga postavili ova 2 niza takmičara jedne iza drugih, odmah pomeraju drugu grupu unapred a na drugu crtu se postavljaju 2 nova dečaka i 2 devojčice. I tako redom, dok svoju trku ne izvozaju svi prijavljeni takmičari.

Cilj je u vidu “veseljaka” koji je takođe na naduvavanje i koji stalno “pleše”, tako da će ga deca videti i izdaleka !!! Svaka trka traje oko 1 i po minut (uračunato je i objašnjenje deci kako da voze i gde je cilj i sl). Ukupno između 150 i 180min. Za sve ovo vreme, biće organizovane 3 petnaestominutne pauze u kojima smo pripremili iznenađenja za decu i roditelje.

S obzirom da se radi o jako mladim takmičarima, jedan roditelj može da ode do cilja i uđe u ciljnu ravan i tamo dočeka svoje dete. Roditelj može da uđe na start i da hoda ili trči uz svoje dete uz ogradu, kako bi ga dete sve vreme videlo.

ZABAVA:
Kao što već znate, u ovoj zoni postoji i jedna REKREATIVNA ZONA, u okviru koje će razne igrarije za decu i roditelje, organizovati vaspitači(ce) iz Predškolske ustanove Voždovac, za svu decu takmičare iz bilo koje zone. To znači, da će i Vaše dete takmičar, moći da se sa Vama i drugarima igra nekoliko igara u ovoj rekreativnoj zoni pre ili posle svoje trke na balans biciklima. I to ne samo ovde u rekreativnoj zoni na Cvetnom trgu, već i da se prošetate do ostalih rekreativnih zona i učestvujete u njihovim igrarijama.
I to nije sve kada je u pitanju zabava na Rolerijadi PLUS. U Vašoj žutoj zoni na Cvetnom trgu, se postavlja bina na kojoj će biti atraktivan dečiji program za decu, koji možete gledati s vremena na vreme. Takvih bina ima u 4 ZABAVNE ZONE (Slavija, Cvetni trg, Andrićev Venac i trg Nikole Pašića), pa dok se šetate našim zonama, pogledajte zanimljive programe šta su druga deca pripremila za vašu decu.

Ukratko, očekuje Vas prava uživancija u centru Beograda!!!

 

Milenijum osiguranje a.d.o. je kompanija koja je specijalizovana za poslove neživotnog osiguranja – osiguranje imovine, osiguranje robe u transportu, osiguranje lica, osiguranje od ogovorsnosti, osiguranje motornih vozila I puto osiguranje.

Milenijum osiguranje podržaće ovaj tradicionalni događaj za mlade kao zvanično osiguranje Rolerijade PLUS.
Milenijum se tokom 27 godina svog poslovanja na tržIštu Srbije dokazalo kao kompanija koja ulaže u projekte korporativne društvene odgovornosti i pomaže razvoj zajednice u kojoj posluje. Prethodni period obeležio je snažan fokus na podršku projektima koji promovišu zdravo i odgovorno življenje.

 

SATNICA ROLERIJADE PLUS 2019:

 

9:30 – 11:00 – OKUPLJANJE I PODELA STARTNIH BROJEVA (po zonama)

10:15 – svečano otvaranje: BINA NA TERAZIJAMA

 

10:30 – PRVI DEO TAKMIČENJA – MASOVNE TRKE (deca od 7 do 10g): 10:30 do 10:50

10:30 – masovne trke na rolerima 500m – Slavija (dečaci i devojčice 7 i 8g zajedno) – 10 min

10:40 – masovne trke na rolerima 500m – Slavija (dečaci i devojčice 9 i 10g zajedno) – 10 min

10:30 – masovne trke na trotinetima 500m – Terazije (dečaci i devojčice 7 i 8g zajedno) – 10 min

10:40 – masovne trke na trotinetima 500m – Terazije (dečaci i devojčice 9 i 10g zajedno) – 10 min

10:50 – podela medalja za predhodno održane trke – Bina na Terazijama

 

11:15 – DRUGI DEO TAKMIČENJA – TRKE NA 100m PO ZONAMA (deca od 4 do 7g): 11:15 do 14:15

TRKE NA ROLERIMA (100m) – SLAVIJA – 11:15 do 14:15

TRKE NA BALANS BICIKLIMA (100m) – CVETNI TRG – 11:15 do 14:15 

TRKE NA BICIKLIMA sa 2 pomoćna točka (100m) – ANDRIĆEV VENAC 1 – 11:15 do 14:15 

TRKE NA DEČJIM BICIKLIMA (100m) – ANDRIĆEV VENAC 2 – 11:15 do 14:15

TRKE NA TROTINETIMA (100m) – TERAZIJE – 11:15 do 14:15

 

11:15 – 14:15: RAD REKREATIVNIH ZONA (vaspitači sa decom)

Rekreativne zone i imaju pauzu u svakom satu (po 15-20 min) dok traju zabave u trkališnim zonama.

 

10:00: POČINJU PROGRAMI NA 4 BINE – DECA ZA DECU

10:00 – 15:00 BINA 1 – TRG REPUBLIKE – BELGRADE DANCE FUSION – PLESNI SPEKTAKL

11:00 – 15:00 BINA 2 – TERAZIJE – DEČJI HOROVI

10:30 – 15:00 BINA 3 – ANDRIĆEV VENAC – TEENAGE ROC&ROLL

10:00 – 14:30 BINA 4 – CVETNI TRG – DEČJE PREDSTAVE