MASOVNE TRKE NA ROLERIMA I TROTINETIMA CRVENA ZONA – SLAVIJA – TRKE NA ROLERIMA ŽUTA ZONA – CVETNI TRG – TRKE NA BALANS BICIKLIMA PLAVA ZONA – ANDRIĆEV VENAC 2 TRKE NA DEČJIM BICIKLIĆIMA PINK ZONA – TERAZIJE – TRKE NA TROTINETIMA
ZELENA ZONA – ANDRIĆEV VENAC – TRKE NA BICIKLIĆIMA SA 2 POMOĆNA TOČKA

ZELENA ZONA – ANDRIĆEV VENAC 1
TRKE NA BICIKLIĆIMA SA 2 POMOĆNA TOČKA

U trećoj takmičarskoj zoni, u ul. Kralja Milana, od ul. Kneza MIloša do Andrićevog venca (pogledaj mapu), organizuju se TRKE NA BICIKLIMA SA 2 POMOĆNA TOČKA na 100m, u kojima učestvuju prijavljena deca u svojim vrtićima, sa teritorije celog Grada Beograda i to 250 dečaka i 250 devojčica. Deca dolaze i ceo dan su u pratnji svojih roditelja.

VAŽNA NAPOMENA: Za ove trke mogu da se prijave i deca koja ne idu u vrtić kao i deca iz vrtića koji iz nekog razloga ne učestvuje na Rolerijadi PLUS. Ova deca se prijavljuju ovde na sajtu na stranici PRIJAVA. Prijavite se što pre jer je broj dece koja mogu da učestvuju u trkama u jednoj zoni ograničen!
 

 
Iako ovde govorimo o trkama, i svi ćemo navijati i za svoju i drugu decu, ipak smo imajući u vidu uzrast ove dece, odlučili da je najbolje da svi učesnici trka budu POBEDNICI upravo svojim učešćem i druženjem toga dana, i zato će prilikom prolaska kroz cilj svi dobiti istu diplomu .

SISTEM TAKMIČENJA:
Sva prijavljena deca dobijaju svoj takmičarski broj, koji treba nalepiti na majicu na prednjoj strani. Bez takmičarskog broja dete ne može da učestvuje u trkama! Zato pazite da ne izgubite broj.

Trke idu u pravcu prema Terazijama. Na 2 desne kolovozne trake se trkaju dečaci a na 2 leve kolovozne trake se trkaju devojčice. Zbog toga, svi roditelji sa dečacima koji učestvuju u trkama treba da budu na trotoaru desno od ulice, odakle će oni ulaziti na start, a svi roditelji sa devojčicama koje učestvuju u trkama, treba da budu na trotoaru levo od ulice, odakle će one ulaziti na start.

Na startu svake trke se postavljaju po 2 dečaka i 2 devojčice (ispred startne kapije na crtu na asfaltu). 2 – 3m iza njih, postavlja se nova grupa od 2 dečaka i 2 devojčice. Kada startuje prva grupa od 2 dečaka i 2 devojčice, sudijski pomoćnici, koji su pre toga postavili ova 2 niza takmičara jedne iza drugih, odmah pomeraju drugu grupu unapred a na drugu crtu se postavljaju 2 nova dečaka i 2 devojčice. I tako redom, dok svoju trku ne izvozaju svi prijavljeni takmičari. Svaka trka traje oko 1 i po minut (uračunato je i objašnjenje deci kako da voze i gde je cilj i sl). Ukupno između 150 i 180min. Za sve ovo vreme, biće organizovane 3 petnaestominutne pauze u kojima smo pripremili iznenađenja za decu i roditelje.

S obzirom da se radi o jako mladim takmičarima, jedan roditelj može da ode do cilja i uđe u ciljnu ravan i tamo dočeka svoje dete. Samo izuzetno, ako je dete baš malo i zbunjeno, roditelj može da hoda ili trči uz svoje dete ulicom uz ogradu, kako bi ga dete sve vreme videlo. Drugi roditelj može da bude u blizini starta u vidokrugu svog deteta do početka trke.

ZABAVA:
Kao što već znate, u ovoj zoni postoji i jedna REKREATIVNA ZONA, u okviru koje će razne igrarije za decu i roditelje, organizovati vaspitači(ce) iz Predškolske ustanove Lazarevac, za svu decu takmičare iz bilo koje zone. To znači, da će i Vaše dete takmičar, moći da se sa Vama i drugarima igra nekoliko igara u ovoj rekreativnoj zoni pre ili posle svoje trke na biciklima sa 2 pomoćna točka. I to ne samo ovde u rekreativnoj zoni kod Andrićevog venca, već i da se prošetate do ostalih rekreativnih zona i učestvujete u njihovim igrarijama.
I to nije sve kada je u pitanju zabava na Rolerijadi PLUS. U Vašoj zelenoj zoni kod Andrićevog venca, se postavlja bina na kojoj će biti atraktivan dečiji program za decu, koji možete gledati s vremena na vreme. Takvih bina ima u 4 ZABAVNE ZONE (Slavija, Cvetni trg, Andrićev Venac i trg Nikole Pašića), pa dok se šetate našim zonama, pogledajte zanimljive programe šta su druga deca pripremila za vašu decu.

Ukratko, očekuje Vas prava uživancija u centru Beograda!!!

ZELENA ZONA – SATNICA:
uskoro