Zona 1 – PORODIČNA ZONA Zona 4 – HOKEJ TURNIR NA ROLERIMA Zona 3 – POLIGON SPRETNOSTI
ZONA 2 – SLALOM ZONA

DRUGA takmičarska zona – TERAZIJE (DONJI DEO)
SLALOM ZONA

Dragi prijatelji rolerijade plus…Ponovo loše vesti…

Na žalost, meteorolozi ne mogu u ovom trenutku da precizno odrede kakvo će biti vreme u subotu, 16.juna, za kada smo planirali odloženo održavanje manifestacije. S obzirom na veliki broj službi koje učestvuju u njenoj organizaciji (reorganizacija saobraćaja, razne gradske službe i operative, postavljanje bina i šatora, učesnici na humanitarnom konvertu, slalom, poligon, hokej turnir i na kraju hiljade dece i roditelja koji će učestvovati), mi ne možemo ponovo da donosimo odluke u poslednjem trenutku.

Zbog toga smo, u dogovoru sa gradom Beogradom, našim pokroviteljem, doneli odluku da se 21. Rolerijada plus odgodi za drugu polovinu septembra.

Mi vam se izvinjavamo zbog ovakvog razvoja situacije, ali smo na to prinuđeni krajnje nestabilnim vremenskim prilikama. Tačan termin održavanja 21. Rolerijade PLUS će biti postavljen na sajtu i našoj face book stranici, čim budemo to precizirali. Sve prijave i dalje važe.

Hvala Vam na razumevanju

A sada nešto više o slalomu na rolerima…

Prošle godine smo želeli da sve ljubitelje novih sportova na rolerima obradujemo novom disciplinom – ALPSKI  SLALOM. Na našu, i još više vašu žalost, oni koje smo angažovali da to organizuju, uradili su to jako neodgovorno i loše.

Zbog toga se još jednom izvinjavamo.

Međutim, nas to nije pokolebalo. Ove godine, predpostavili smo da ćemo sami organizovati slalom, ali će to ipak raditi pravi profesionalci.

Kada su saznali za naš problem, članovi skijaškog kluba BSK – BEOGRADSKI SKIJAŠKI KLUB, su ponudili da nam oni pomognu i da oni organizuju ovo takmičenje. Posle bezbroj trka i takmičenja koja su sami organizovali na snegu, sada će primeniti svoja iskustva i na Beogradskom asfaltu. Dragi učesnici, verujemo da ste najzad u pravim rukama. Dole ispod propozicija takmičenja, možete da saznate nešto više o BSKu. Mi im se, kao organizatori Rolerijade 2018, najiskrenije zahvaljujemo na pruženoj ruci i pomoći. 

TRASA: Sa Terazija kroz Kolarčevu ulicu , kreće jedinstvena trasa za slalom gde se postavljaju takozvane kapije, tj štapovi, između kojih prolazi svaki takmičar, prema zadatoj putanji. Ako ne nosite kacigu, to je isključivo na vašu odgovornost.

 

 

 

 

IZMENJENA SATNICA TAKMIČENJA:

09:30 – 10:30  – POSTAVLJANJE STAZE

10:30 – 11:00  – UPOZNAVANJE SA STAZOM, PROBNE VOŽNJE

11:00 – 15:00  – TRKA (kada ko dođe)

15:10 – PROGLAŠENJE POBEDNIKA (kod ciljne kapije)

 

PROPOZICIJE TAKMIČENJA:

Takmičenja se održavaju po sledećim uzrastima: deca 7 i 8g; 9 i 10g; 11 i 12g; 13 i 14g; 15 i 16g; i stariji od 16g. Posebno se nagrađuju dečaci a posebno devojčice. 

MALO POJAŠNJENJE U VEZI GODIŠTA TAKMIČARA:

Takmičenja se održavaju po sledećim uzrastima: deca rođena 2010 godine i kasnije (8 godina i mlađa); deca rođena 2009 i 2008 godine (9 i 10 godina); deca rođena 2007 i 2006 godine (11 i 12 godina); deca rođena 2005 i 2004 godine (13 i 14 godina); deca rođena 2003 i 2002 godine (15 i 16 godina); i deca rođena 2001 godine i ranije (16 godina i starija).

Svaki takmičar mora da prođe stazu obilazeći svaku kapiju. U slučaju da takmičar promaši kapiju dolazi do diskvalifikacije. Sudije mere vreme za koje takmičari prođu stazu. Takmičenja podrazumevaju samo jednu trku. Ostaje samo da se prijaviš.

Beogradski skijaški klub – BSK, dugogodišnji šampion Srbije u alpskom skijanju, osnovan je 2003. godine sa ciljem bavljenja dece takmičarskim skijanjem.

Glavni zadatak Kluba je popularizacija skijanja među decom, uz poseban osvrt na pripremu dece takmičara, kroz skijaške i kondicione treninge, za takmičarski deo sezone i postizanje što boljih rezultata na domaćim i međunarodnim trkama.

Kvalitetnim programima, neprestanim radom i učenjem i veoma intenzivnom saradnjom s inostranim ekipama i njihovim trenerima, Klub se iz godine u godinu sve više razvijao i napredovao. BSK je stvorio uslove za treniranje i predtakmičarskih, najmlađih kategorija dece, praktično od početnih koraka u skijanju, što je veliki ulog u budućnost ovog sporta u Srbiji. BSK danas sistemski funkcioniše podržavajući takmičarski tim koji čine četiri starosne kategorije: pahulje, cicibani, pioniri (deca) i fis takmičari, sa ambicijom uključivanja što većeg broja dece u Klub koja žele da se bave takmičarskim skijanjem.

BSK je pod okriljem Skijaškog saveza Beograda i Skijaškog saveza Srbije, gde daje doprinos radu ovih institucija i organizovanju skijaških takmičenja.

 

[/GDC_row]

 

Medijski sponzori

Blic Noizz Naxi radio Radio 3