Zona 1 – PORODIČNA ZONA Zona 4 – HOKEJ TURNIR NA ROLERIMA Zona 3 – POLIGON SPRETNOSTI
ZONA 2 – SLALOM ZONA

DRUGA takmičarska zona – TERAZIJE (DONJI DEO)
SLALOM ZONA

Dragi prijatelji Rolerijade PLUS…

Kao što ste već videli na naslovnoj stranici, zbog radova na trgu Republike, prinuđeni smo da u potpunosti izmenimo mesto okupljanja i trase većine trka. Centralno mesto okupljanja su TERAZIJE, gde se postavlja bina (u blizini Terazijske česme). 

Ipak, SLALOM NA ROLERIMA se jedini i dalje održava na ranije predviđenoj trasi i tu nema nikakvih promena!

UPOZORENJE: Ako si se već prijavio(la) za neko takmičenje, molimo te da se ne prijavljuješ za isto ponovo!!! Tvoj takmičarski broj važi i za bilo koje drugo takmičenje u kome želiš da se oprobaš. 

A sada nešto više o slalomu na rolerima…

Od prošle godine, organizujemo takmičenje u slalomu na rolerima, u saradnji sa skijaškim klubom BSK – BEOGRADSKI SKIJAŠKI KLUB. Dole ispod propozicija takmičenja, možete da saznate nešto više o BSKu. Mi im se, kao organizatori Rolerijade 2018, najiskrenije zahvaljujemo na pomoći.

TRASA: Sa Terazija kroz Kolarčevu ulicu, kreće jedinstvena trasa za slalom gde se postavljaju takozvane kapije, tj štapovi, između kojih prolazi svaki takmičar, prema zadatoj putanji. Ako ne nosite kacigu, to je isključivo na vašu odgovornost.

 

 

 

 

IZMENJENA SATNICA TAKMIČENJA:

09:30 – 10:30  – POSTAVLJANJE STAZE

10:30 – 11:00  – UPOZNAVANJE SA STAZOM, PROBNE VOŽNJE

11:00 – 15:00  – TRKA (kada ko dođe)

15:10 – PROGLAŠENJE POBEDNIKA (kod ciljne kapije)

 

PROPOZICIJE TAKMIČENJA:

Takmičenja se održavaju po sledećim uzrastima: deca 7 i 8g; 9 i 10g; 11 i 12g; 13 i 14g; 15 i 16g; i stariji od 16g. Posebno se nagrađuju dečaci a posebno devojčice. 

MALO POJAŠNJENJE U VEZI GODIŠTA TAKMIČARA:

Takmičenja se održavaju po sledećim uzrastima: deca rođena 2010 godine i kasnije (8 godina i mlađa); deca rođena 2009 i 2008 godine (9 i 10 godina); deca rođena 2007 i 2006 godine (11 i 12 godina); deca rođena 2005 i 2004 godine (13 i 14 godina); deca rođena 2003 i 2002 godine (15 i 16 godina); i deca rođena 2001 godine i ranije (16 godina i starija).

Svaki takmičar mora da prođe stazu obilazeći svaku kapiju. U slučaju da takmičar promaši kapiju dolazi do diskvalifikacije. Sudije mere vreme za koje takmičari prođu stazu. Takmičenja podrazumevaju samo jednu trku. Ostaje samo da se prijaviš.

Beogradski skijaški klub – BSK, dugogodišnji šampion Srbije u alpskom skijanju, osnovan je 2003. godine sa ciljem bavljenja dece takmičarskim skijanjem.

Glavni zadatak Kluba je popularizacija skijanja među decom, uz poseban osvrt na pripremu dece takmičara, kroz skijaške i kondicione treninge, za takmičarski deo sezone i postizanje što boljih rezultata na domaćim i međunarodnim trkama.

Kvalitetnim programima, neprestanim radom i učenjem i veoma intenzivnom saradnjom s inostranim ekipama i njihovim trenerima, Klub se iz godine u godinu sve više razvijao i napredovao. BSK je stvorio uslove za treniranje i predtakmičarskih, najmlađih kategorija dece, praktično od početnih koraka u skijanju, što je veliki ulog u budućnost ovog sporta u Srbiji. BSK danas sistemski funkcioniše podržavajući takmičarski tim koji čine četiri starosne kategorije: pahulje, cicibani, pioniri (deca) i fis takmičari, sa ambicijom uključivanja što većeg broja dece u Klub koja žele da se bave takmičarskim skijanjem.

BSK je pod okriljem Skijaškog saveza Beograda i Skijaškog saveza Srbije, gde daje doprinos radu ovih institucija i organizovanju skijaških takmičenja.

 

[/GDC_row]

 

Medijski sponzori

Blic Noizz Naxi radio Radio 3