Zona 1 – POLI PORODIČNA ZONA Zona 2 – FLY LONDON ROLER LAND Zona 3 – HOKEJ TURNIR NA ROLERIMA Zona 4 – DACIA BICIKL I ROLER POLIGON
ZONA 5 – NAXI SLALOM ZONA

PETA takmičarska zona – TERAZIJE (DONJI DEO)
NAXI SLALOM ZONA

Naxi radio logoSa Terazija prema trgu Republike, kreće jedinstvena trasa za slalom i veleslalom, na kojoj će se učesnici takmičiti prvi put u ovim disciplinama na 20. Rolerijadi Plus. Duž trase se postavljaju takozvane kapije, tj štapovi, između kojih prolazi svaki takmičar, prema zadatoj putanji. Štapovi su savitljivi i može ih se rukom savijati prilikom prolaza. Na ovom takmičenju obavezno je nošenje kacige.
Učesnici ove takmičarske zone moći će da se zagrevaju sa druge strane ulice u odnosu na onu gde se održava takmičenje.

 


 

 

Ovu prezentaciju Alpine inline slaloma, organizujemo u saradnji sa skijaškim klubom “Besna Kobila” iz Vranja, koji će dovesti više od 50 svojih mladih članova. I pre nego što počnu takmičenja, dođi na Terazije (kod starta ove NAXI slalom zone) i treneri će ti objasniti pravila a moći ćeš i da probaš da se spustiš niz stazu bar jednom-dva put i osetiš kako to izgleda.

SATNICA:

11:00 – 12:30 – preuzimanje startnih brojeva i prijavljivanje na licu mesta

12:30 – 13:30 – PREZENTACIJA ALPINE INLINE SLALOMA (upoznavanje sa stazom i pravilima, zagrevanje i probne vožnje)

13:30 – 14:30 – PRVA TRKA (pojedinačno)

14:30 – 15:00 – PAUZA (Postavljanje druge staze i pripreme sa trenerima kluba “Besna Kobila” za drugu trku)

15:00 – 16:00 – DRUGA TRKA (pojedinačno)

16.15 – PROGLAŠENJE POBEDNIKA obe trke (kod ciljne kapije)

16:30 – 17:30 –slobodno korišćenje staze (roleri, trotineti, skejt, hoverbord…), uz asistenciju trenera kluba “Besna Kobila”

 

PROPOZICIJE TAKMIČENJA:

Takmičenja se održavaju po sledećim uzrastima: deca do 6g; od 7 do 8g; od 9 do 10g; od 11 do 12g; od 13 do 14g; od 15 do 16g; i stariji od 16g.

Svaki takmičar mora da prođe stazu obilazeći svaku kapiju. U slučaju da takmičar promaši kapiju dolazi do diskvalifikacije. Sudije mere vreme za koje takmičari prođu stazu. Takmičenja podrazumevaju po dve vožnje. Vremena iz obe vožnje se sabiraju i na taj način dobijamo prva tri pobednika u svakoj starosnoj grupi. Ostaje samo da se prijaviš.

Osim takmičenja, organizujemo i prezentaciju ove discipline vožnje rolera.

Ako te zanima da probaš da voziš slalom ili veleslalom, moći ćeš u pauzama između takmičenja. Za to nije potrebno da se prijavljuješ već dođi do startne kapije (Terazije) i potraži jednog od instruktora.

 

 

Za najspretnije takmičare u SLALOM ZONI, NAXI je obezbedio lep poklon paket.

 

NAXI RADIO Naxi radio je uvek deo najvećih manifestacija u Beogradu, a Rolerijada je jedna od njih. Ove godine, naše slušaoce pozvaćemo da budu deo Naxi slalom trke kroz beogradske ulice. Od osnivanja, pre 23 godine, do danas Naxi radio je postao jedan od prepoznatljivih simbola Beograda, a na medijskom tržištu se izborio za titulu jedne od najslušanijih radio stanica u re-gionu. Prepoznatljiv po najboljoj domaćoj muzici, Naxi radio je među slušaocima omiljen i zbog toga što u svakom trenutku prati njihovo raspoloženje, uz pravu dozu informacija i priču interesant-nih voditelja. Jedna od emisija koja je stekla kultni status je "Mojih 50". Koncept u kojem najveće zvezde regiona slušaocima Naxi radija poveravaju malo poznate strane svog života i rada kroz omiljene pesme zavoleli su milioni slušalaca. Godine 2014. i 2015. bile su posebno važne za Naxi brend. Tada su preuzete na upravljanje tri beogradske radio stanice - Nostalgija, Top FM i Radio 3, a sa emitovanjem počinje i Naxi Nacional, najveća radio mreža u Srbiji sa preko 5.000.000 slušalaca u 30 gradova. Brend Naxi je odavno prevazišao okvire jedne radio stanice i postao prepoznatljiv simbol Beograda. Pored radija, portfolio Naxi radija danas obuhvata i Naxi portal (www. naxi.rs), Naxi digital, Naxi kamere, projekte “Naxi plaža” i “Naxi Oaza”. Trenutno jedina radijska nagrada koja se dodeljuje u Srbiji je "Naxi Palma", nagrada za najbolju pesmu godine po izboru slušalaca. Izbor za najbolju domaću pesmu svake godine izaziva veliku pažnju slušalaca i medija širom regiona, a svečana dodela "Naxi Palme" predstavlja događaj koji okuplja trenutno najveće zvezde regionalne pop-rock scene. Tim Naxi radija svakodnevno radi na implementaciji novih svetskih radijskih trendova, uvek stremi ka savršenom radio programu, najboljem izboru muzike, tačnim i preciznim informaci-jama i kreiranju sadržaja koji slušaoci žele da slušaju.

Medijski sponzori

Blic Noizz Naxi radio Radio 3 Pink kids