REKREATIVNA ZONA 3 – BEOGRAĐANKA PREDŠKOLSKA USTANOVA PALILULA

Rolerijada
2017

REKREATIVNA ZONA 3 – BEOGRAĐANKA PREDŠKOLSKA USTANOVA PALILULA

Prvi put ove godine na Rolerijadi PLUS, deca takmičari ali i sva druga deca posetioci, imaće priliku da se druže i zabavljaju u čak 6 rekreativnih zona. U dogovoru sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu Beograda, postavljamo 6 rekreativnih zona od Slavije do Terazija, u okviru kojih će deca zajedno sa svojim roditeljima, moći da se igraju zanimljivih igara, koje su pripremile pojedine Predškolske Ustanove.

Osnovna namera organizovanja ovih rekreativnih zona je da svima koji već dolaze na trke omogućimo da se pre ili posle svoje trkice, deca lepo zabave i druže, jer će centar grada biti zatvoren za saobraćaj sve do 16h.

 

 

Ova rekreativna zona, biće podeljena u 6 manjih zona (svaka veličine 12 x 10m), u kojima će po 2 vaspitačice da okupljaju desetak dece i njihovih roditelja koji se prijave na licu mesta za tu igru. Dovoljno je da samo stanete kod ulaza u tu zonu i sačekate da se predhodna igra završi i uživate u igri i druženju.
Igre traju po desetak – petnaest minuta, tako da možete da igrate i druge igre u toj zoni ili da obiđete i druge rekreativne zone i družite se i igrate nekih drugih igara. Pogledajte na sajtu kakve je igre spremila svaka rekreativna zona i na vreme se odlučite gde i u kojim igrama ćete učestvovati. Iskreno se nadamo da ćete uživati u svakoj igri i vremenu provedenom sa nama.
 
U trećoj rekreativnoj zoni, kod Beograđanke, svoje igre i zabavu, predstaviće Predškolska Uprava PALILULA.

 

IGRARIJE:

1. Razigrane lastavice – Ubacivanje loptica u otvore istih boja

2. Skoči i ubaci – Ubacivanje loptice u odabrani geometrijski oblik

3. Paukova mreža – Vrati pauka u mrežu

4. Vesele gusenice – Usklađenim pokretima ruku i nogu deca pokreću vesele gusenice

5. Čarobne štule – Na štulama do cilja

6. Kockica i čarobni tunel – Deca se provlače kroz tunel napravljen od obručeva

7. Ježeva kućica – Kotrljaj loptu do cilja

8. Cvrčkasti tenk – Deca u malim grupama pokreću tenk usklađenim pokretima

9. Poletni maslačak – Deca nabacuju mali obruč na određeni geometrijski oblik

10. Dunavske igrarije – Pomeranjem platna ispadaju loptice različitih boja a deca ih po nalogu skupljaju.

Sa vama će se družiti i igrati vaspitačice: Jovana Čikarić, Jelena Ranković, Sanja Arsić, Jovana Kosanović, Dijana Čalović, Svetlana Bukumirović, Jelena Milutinović, Dina Radovanović, Milica Đokić i vaspitač Milan Perić. Igre su jednostavne i osmišljene baš za uzrast dece od 4 do 6 godina. Svi jedva čekamo da vas vidimo i da zajedno kroz igru provedemo nekoliko sati zajedno.

Grupu predvodi vaspitačica Branka Milunović