REKREATIVNA ZONA 2 – CVETNI TRG PREDŠKOLSKA USTANOVA VOŽDOVAC

Rolerijada
2017

REKREATIVNA ZONA 2 – CVETNI TRG PREDŠKOLSKA USTANOVA VOŽDOVAC

Prvi put ove godine na Rolerijadi PLUS, deca takmičari ali i sva druga deca posetioci, imaće priliku da se druže i zabavljaju u čak 6 rekreativnih zona. U dogovoru sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu Beograda, postavljamo 6 rekreativnih zona od Slavije do Terazija, u okviru kojih će deca zajedno sa svojim roditeljima, moći da se igraju zanimljivih igara, koje su pripremile pojedine Predškolske Ustanove.

Osnovna namera organizovanja ovih rekreativnih zona je da svima koji već dolaze na trke omogućimo da se pre ili posle svoje trkice, deca lepo zabave i druže, jer će centar grada biti zatvoren za saobraćaj sve do 16h.

 

 

Ova rekreativna zona, biće podeljena u 5 manjih zona (svaka veličine 13 x 10m), u kojima će po 2 vaspitačice da okupljaju desetak dece i njihovih roditelja koji se prijave na licu mesta za tu igru. Dovoljno je da samo stanete kod ulaza u tu zonu i sačekate da se predhodna igra završi i uživate u igri i druženju.
Igre traju po desetak – petnaest minuta, tako da možete da igrate i druge igre u toj zoni ili da obiđete i druge rekreativne zone i družite se i igrate nekih drugih igara. Pogledajte na sajtu kakve je igre spremila svaka rekreativna zona i na vreme se odlučite gde i u kojim igrama ćete učestvovati. Iskreno se nadamo da ćete uživati u svakoj igri i vremenu provedenom sa nama.

 

U drugoj rekreativnoj zoni, kod Cvetnog trga, svoje igre i zabavu, predstaviće Predškolska Uprava VOŽDOVAC.
IGRARIJE PO MINI ZONAMA:1.IGRA: ŠALA MATEMATIKA
„Jeste l’ čuli kumo, verujte bez šale, otvara se vrtić za sportiste male“ Organizatori – vaspitači u ovoj mini zoni su Biljana Batanjac i Neda Prodanović. Svako ko poseti ovu mini zonu, bice u prilici da učestvuje i oproba se u igri ŠALA MATEMATIKA. Igra se realizuje sa didaktickim sredstvom koja je nasa vaspitačica Biljana Batanjac osmislila i prezentovala u Dečijem kulturnom centru povodom proslave dana vaspitača. Cilj igre je da se kroz igru i zabavu upoznamo sa geometrijskim oblicima, skupovima itd.2.IGRA: IGROBALANS „Mi smo sada najveći u svojoj okolini sport nas dobro razvija, tako nam se čini“Organizatori – vaspitači na ovoj mini zoni su Tamara Jovanović i Marija Sredojević, koje su za vas pripremile igru pod nazivom IGROBALANS. Deca će kroz različita kretanja, zauzimanje statičnih položaja, nošenja predmeta, biti u mogućnosti da prikažu svoju spretnost i umeće sa akcentom na ravnotežu.3.IGRA: MALI UČITELJI „Al je lep ovaj svet, drugarstvo igre i skok u pokret.“

Organizatori- vaspitači Ivana Janjetović i Jelena Kuburović vas očekuju u mini zoni pod nazivom MALI UČITELJI. U ovoj igri je potrebno učešće i roditelja/staratelja i dece. Deca će imati priliku da budu mali učitelji svojim roditeljima kroz razne igre i sve to zarad jedinstvenog cilja – zabave.

4.IGRA: POMOĆU ŠTAPA I KANAPA “Znate već o čemu, deca brigu vode, zabava i igre i puno slobode”

Organizatori – vaspitači Aleksandra Krstić i Marina Stamenković vas pozivaju da učestvujete u grama u njihovoj mini zoni pod nazivnom POMOĆU ŠTAPA I KANAPA. Kao što i sam naziv ukazuje, bićete u prilici da isprobate spektar veoma zabavnih igara za čiju realizaciju je potreban svega štap i kanap.

5.IGRA: POĐI MOJIM PUTEM“Slavuj pesmom ljulja lug, ja se igram i moj drug”

Organizatori – vaspitači Biljana Miketić i Jelena Jojić pozivaju decu i roditelje/staratelje da timski učestvuju u igri POĐI MOJIM PUTEM. U ovoj mini zoni , roditelji/staratelji će imati priliku da sa svojim detetom u timu rešavaju rasličite zadatke i prelaze preko prepreka na zadati način. Da bi zadaci bili uspešno rešeni, potrebno je da svaki član tima ( roditelj- dete ) da svoj doprinos u njihovom rešavanju i uspeh je zagarantovan.

NAPOMENA: Trajanje igara po jednoj mini zoni je 10ak minuta, a broj učesnika je 10 do 12 po jednoj mini zoni. Ukoliko organizacija igre zahteva učešće i roditelja/staratelja onda je odnos deca:roditelji – 5:5 tj. 6:6.

POZIVNICA:
Poštovani roditelji i draga deco, Predškolska ustanova ,, Čika Jova Zmaj“, vas poziva da posetite našu REKREATIVNU ZONU kod CVETNOG TRGA i učestvujete u našim igrama. Nije važno da li ste se prijavili za neke trke ili ne, organizatori – vaspitači, potrudiće se da vam omoguće dobru zabavu, kao i mogućnost da osetite deo tmosfere kako deca u našim vrtićima provode vreme.A kada se izigrate sa nama, posetite i naše drage kolege i koleginice u ostalih 5 REKREATIVNIH ZONA.
Radujemo se vašem dolasku i očekujemo vas sa nestrpljenjem.

Stručni saradnik pedagog za fizičko vapitanje PU ,,Čika Jova Zmaj“

Maja Čabarkapa

 

SATNICA ROLERIJADE PLUS 2019:

 

9:30 – 11:00 – OKUPLJANJE I PODELA STARTNIH BROJEVA (po zonama)

10:15 – svečano otvaranje: BINA NA TERAZIJAMA

 

10:30 – PRVI DEO TAKMIČENJA – MASOVNE TRKE (deca od 7 do 10g): 10:30 do 10:50

10:30 – masovne trke na rolerima 500m – Slavija (dečaci i devojčice 7 i 8g zajedno) – 10 min

10:40 – masovne trke na rolerima 500m – Slavija (dečaci i devojčice 9 i 10g zajedno) – 10 min

  • u isto vreme, sa Terazija idu masovne trke trotineta na 500m – Terazije/Andrićev venac/Terazije

10:30 – masovne trke na trotinetima 500m – Terazije (dečaci i devojčice 7 i 8g zajedno) – 10 min

10:40 – masovne trke na trotinetima 500m – Terazije (dečaci i devojčice 9 i 10g zajedno) – 10 min

10:50 – podela medalja za predhodno održane trke – Bina na Terazijama

 

11:15 – DRUGI DEO TAKMIČENJA – TRKE NA 100m PO ZONAMA (deca od 4 do 7g): 11:15 do 14:15

TRKE NA ROLERIMA (100m) – SLAVIJA – 11:15 do 14:15

TRKE NA BALANS BICIKLIMA (100m) – CVETNI TRG – 11:15 do 14:15 

TRKE NA BICIKLIMA sa 2 pomoćna točka (100m) – ANDRIĆEV VENAC 1 – 11:15 do 14:15 

TRKE NA DEČJIM BICIKLIMA (100m) – ANDRIĆEV VENAC 2 – 11:15 do 14:15

TRKE NA TROTINETIMA (100m) – TERAZIJE – 11:15 do 14:15

 

11:15 – 14:15: RAD REKREATIVNIH ZONA (vaspitači sa decom)

Rekreativne zone i imaju pauzu u svakom satu (po 15-20 min) dok traju zabave u trkališnim zonama.

 

10:00: POČINJU PROGRAMI NA 4 BINE – DECA ZA DECU

10:00 – 15:00 BINA 1 – TRG REPUBLIKE – BELGRADE DANCE FUSION – PLESNI SPEKTAKL

11:00 – 15:00 BINA 2 – TERAZIJE – DEČJI HOROVI

10:30 – 15:00 BINA 3 – ANDRIĆEV VENAC – TEENAGE ROC&ROLL

10:00 – 14:30 BINA 4 – CVETNI TRG – DEČJE PREDSTAVE